Design Elements – Интериорен дизайн, Архитектурно проектиране, Цялостни интериорни решения и обзавеждане | Апартамент на самостоятелна жена

Апартамент на самостоятелна жена

Обща информация:
Малък апартамент в затворен комплекс в София. Бяло, черно и червено-любимите цветове на неговата обитателка в драматичен сблъсък.
Проект скица:
project8-s1
За проекта

Проектът обхваща апартамент в новопостроен жилищен комплекс. В жилищата от новото строителство се налага първо да се извършат довършителните работи и след това да се обзаведат.  Клиентката се обърна към нас, когато вече се беше погрижила сама за банята и беше преценила, че това й е отнело твърде много време.

Клиентката вече имаше идея за цветовата гама. Поиска модерен интериор в бяло, черно и червено.

Разпределението не предполагаше много варианти на функционално разположение на мебелите. Затова се насочихме към избор на цветове за стените, материалите за настилките и фунцията на кухнята.

Като италианска възпитаничка клиентката имаше слабост към мебелите и настилките от Италия. За дневната избра плочки-мозайка Bisazza, за да й напомня за римските мозайки. За спалнята избра естествен венге паркет от Margaritelli.

Всички мебели избрахме от известни италиански фабрики. Доверихме се на мебелен магазин SELAMORE, откъдето са кухнята, меката мебел и мебелите за спалянта. Трапезарната маса и столовете са от мебелен магазин VERRSUS.

Тапетите, корнизите, пердетата и осветлението са поръчани от български производители.