Design Elements – Интериорен дизайн, Архитектурно проектиране, Цялостни интериорни решения и обзавеждане | Услуги

Услуги

Архитектурно проектиране
Изготвяне на идеен проект
Строителна подложка с цялостно идейно решение на жилището, което ще послужи на строителната компания да извърши зидариите на външни и вътрешни преградни стени; възможност за изграждане на вертикалните инсталационни пакети без хоризонтални разводки.
Изготвяне на технически проект
Разработка на идейния проект; подготвяне и подаване на чертежи-подложки на специалностите-Конструкции, Електро, ВиК, ОВиК. Проекти по специалностите-Конструкции, Електро, ВиК, ОВиК.
Авторски надзор
Проследяване на изпълнението на проекта; решаване на възникнали технологични въпроси по време на изпълнението.
Техническа координация на проекта
Избор на изпълнители на СМР; съгласуване на строителните дейности и последователността им.
Изпрати запитване за архитектурно проектиране
Интериорен дизайн
Функционално и ергономично зониране на пространството
Това е разделението на жилището по зони – дневна зона, зона хранене, работа, сън и т.н. На този етап се анализират конкретните нужди на всеки един клиент като начин на живот-има ли деца, как предпочита да прекарва свободното си време, как обича да приготвя храната и да се храни, кани ли често гости в дома си и др. В предварителен разговор се изяснява колко динамичен е начинът на живот на клиента, за да се подходи индивидуално към проекта.
Избират се местата на групите мебели-дивани, TV-кът, кухня с подредени ел.уреди в нея, трапезарна маса, гардероби, килери и др. Всичко това трябва да се съобрази с изложението, наличието на дневна светлина и общото усещане.
Проектиране на интериорното пространство в детайли
Тук е мястото да се изберат настилките за подовете, облицовките по стени и ламперии, материалите и цветовете за стени и тавани. Определят се местата на осветителните тела, контактите и ключовете. Разработва се принципна идея за характерни архитектурни елементи. Избира се форма, цвят и композиция на мебелите-цветове, материали и комбинации.
Избор и проектиране на мебели
Избират се конкретни мебели за различните зони. Проектират се композициите на корпусните мебели-кухня, библиотеки, гардероби, TV-композиции и др. Съчетаване цветовете на различните материали на мебелите с избраната цветова гама на проекта. Всяко едно помещение си има своите специфични изисквания относно цветове, материали и осветление. Всички елементи при проектиране на пространството е необходимо да бъдат съчетани и композирани хармонично. На този етап се залага техниката-смесители, мивки, перални, хладилници, съдомиялни, бойлери, електрически корнизи и щори и др. Определят се местата на инсталациите за тях.
Декорация
Това е завършващия етап от работата. Избира се интериорния текстил-килими, завеси, щори, възглавници, спално бельо и др. Чрез декорирането се допълват цветовите решения. Дават се акценти на определени елементи от интериора. За допълване на общата идея се избират и подходящи аксесоари-картини, снимки, вази, часовници. Но най-важното за придобиване на атмосфера на интериора е присъствието на собственика и неговия личен отпечатък върху пространството.
Изпрати запитване за интериорен дизайн
Изпълнение
Изпълнение
Това е същинската част на задачата. Тя е най-сложната и сериозна част от целия процес. Проектът не е просто една напудрена картинка. За да се превърне в действителност е необходимо да се извърви един дълъг път: изготвяне на бюджети; подбиране на изпълнители; изготвяне на графици; съгласуване и комуникация между отделните специалисти (напр.Електро, ВиК, ОВ); съблюдаване точното изпълнение на проекта. По време на ремонтните дейности винаги излизат непредвидени проблеми, които затрудняват работата. Архитектът е човекът, който дава необходимите решения на всеки един проблем още на обекта.
Реализиране на проекта
Проектантът реализира своя проект с избран от него или от клиента подизпълнител. По-добре се работи с избран от проектанта изпълнител. Има вече установена система на работа от предишни съвместни проекти. Това дава възможност за по-добър контрол и за спестяване на време. Най-добре е строителните работи да се извършват цялостно от една фирма подизпълнител. Тогава се знае кога, къде и какво е полагано като инсталации, настилки и др. Не се губи време за търсене на различни майстори и съгласуване на работата между тях.
Изпрати запитване за изпълнение на проект