Design Elements – Интериорен дизайн, Архитектурно проектиране, Цялостни интериорни решения и обзавеждане | За нас

За нас

Архитектурно проектиране

Можем да ви предложим архитектурно проектиране на нови сгради(еднофамилни къщи, жилищни кооперации, магазини, офиси) и ремонт и преустройство на съществуващи сгради, съобразени с всички действащи нормативи.

Интериорен дизайн

Ако искате да обзаведете новия си дом или да преобразите дома, в който живеете, можем да ви помогнем с цялостни интериорни решения и обзавеждане. Ще ви помогнем с дизайн на интериора или само с идеи за обзавеждането на хотели, магазини, офиси.

Как работим?

Преди да започнем да работим по вашия проект, ние внимателно изслушваме всичко, което ни разкажете за вашите представи и желания. Така можем да научим повече за вас и да ви предложим най-подходящото решение. Като добавим и нашите познания в сферата на архитектурното проектиране и интериорния дизайн ще разработим проекта, за да постинем мечтания от вас резултат.

Да помечтаем заедно. Всеки проект, по който работим е уникален. Опитваме се навсякъде да влагаме специален подход и лично отношение в нашата работа. Ние помагаме на вашите идеи. Нашият екип от специалисти ще придаде цвят и картина на вашия проект. Ще обърнем внимание и на най-дребните детайли в проекта, ще ви консултираме за най-подходящите материали, доставчици и изпълнители.

Често хората пренебрегват времето за проектиране и искат ремонтните дейности по обекта да започнат веднага. Идеята на проектирането е предварително да се знае точно как и къде ще бъде всеки един детайл, за да не се решава в последствие на място по време на ремонта. Това ще доведе до загуба на време и пари. Необходимо е всичко да се планира и организира още на проектно ниво, за да може накрая всичко да се нареди на правилното място като пъзел. Нашата цел е вие да сте щастливи. И вашето пространство да е единствено и уникално.

Свържете се с нас

За да обсъдим вашите идеи, виждания и желания – свържете се със нас чрез нашата онлайн форма за запитвания или директно като ни позвъните на посочените телефони.

Изпратете запитване

След първоначалните разговори с клиентите и изясняването на идеята и заданието за проектиране се изработва идейния проект, който отразява функционалното и ергономичното зониране на пространството. Например:

primer-malka-1

След одобряването на идейния проект се започва със строителните промени по архитектурното разпределение на обекта (в случай, че се налагат такива). Подготвят се строителни подложки с цялостното идейно решение на жилището, което да послужи на строителната компания да извърши демонтажните работи и зидариите на новите външни и вътрешни преградни стени. Дават се разпределенията на санитарната керамика и кухнята, за да се изграждат вертикалните инсталационни пакети без хоризонталните разводки. Ето как биха изглеждали подобни чертежи:

Etapi-na-rabota-02Etapi-na-rabota-03

За да се продължи с хоризонталните разводки на ВиК инсталациите се изготвят подробните проекти на санитарните възли. Избират се конкретни модели плочки с конкретни размери. Избира се санитарната керамика-мивки, бидета, тоалетни чинии. Избират се смесителите. На този етап, след като са ясни всички детайли, може да се продължи с изграждането на ВиК инсталациите. Да се вградят арматурите за смесителите, да се скрият каналите, да се уточнят видовете на сифоните и др. Примерен проект на санитарен възел:

Etapi-na-rabota-04

Продължава се с проектирането на интериорното пространство в детайли. Избират се настилките за подовете, облицовките по стени и ламперии, материалите и цветовете за стени и тавани. Определят се местата на осветителните тела, контактите и ключовете. Разработва се принципна идея за характерни архитектурни елементи. Избира се форма, цвят и композиция на мебелите-цветове, материали и комбинации. Например:

Etapi-na-rabota-05Etapi-na-rabota-06

Etapi-na-rabota-07

Избират се конкретни мебели за различните зони. Проектират се композициите на корпусните мебели-кухня, библиотеки, гардероби, TV-композиции и др. Съчетават се цветовете на различните материали на мебелите с избраната цветова гама на проекта. Всяко едно помещение си има своите специфични изисквания относно цветове, материали и осветление. Всички елементи при проектиране на пространството е необходимо да бъдат съчетани и композирани хармонично. Определят се местата на инсталациите на вече заложените видиве техника в проекта- перални, хладилници, съдомиялни, бойлери, електрически корнизи и щори и др.

Etapi-na-rabota-08Etapi-na-rabota-09