Design Elements – Интериорен дизайн, Архитектурно проектиране, Цялостни интериорни решения и обзавеждане | Апартамент в центъра на София

Апартамент в центъра на София

Обща информация:
Апаратмент в новопостроена сграда в идеалния исторически център на София. Съчетава в себе си удобството да живееш в центъра на града и тишината и уюта на еднофамилната къща. Красиви гледки към слънчев вътрешен двор и поддържани градини...
Проект скица:
project1-s1 project1-s2
За проекта

Клиентите са младо семейство с дете. Купуват два апартамента на груб строеж в новострояща се жилищна сграда  и се обръщат към нас за помощ. По тяхно желание обединихме двата апартамента в един. Така изпълнихме част от заданието да има повече пространство,  повече отделни спални за всички членове на семейството и за гостите им и кабинет за работа и срещи.

Съгласувахме направените функционални промени с авторите на архитектурния и конструктивния проект на сградата. Въз основа на новите архитектурни проекти се промениха и инсталациите. Всички промени се отразиха от проектантите в общата проектна документация  като екзекутивни чертежи.

Клиентите се довериха изцяло на нашите предложения за функционалното разпределение на пространствата и мебелите. Желанието им беше да получат удобно жилище, което да отговаря на техния стандарт и начин на живот.

След  първоначалната реконструкция клиентите ни възложиха дизайна и интериорния проект на новото жилище. Единствените граници, които поставиха за нас бяха: функционалност, уют, модерни мебели и подходящо осветление.

Клиентите избраха един от трите варианта, които им предложихме и след това го разработихме детайлно. Избрахме мебелите, килимите и осветителните тела от известни италиански фабрики. Поръчахме ги в мебелния магазин Verrsus. Декорациите и останалия домашен текстил са от Senza Home.