Design Elements – Интериорен дизайн, Архитектурно проектиране, Цялостни интериорни решения и обзавеждане | Апартамент за млад мъж

Апартамент за млад мъж

Обща информация:
Както казват, жилището избира собственика си, а не обратното. Апартамент в южната част на София. Ново строителство, нова сграда, ново жилище. Красива гледка към Витоша, простор и тишина... Дървото е централна тема в това градско жилище-абанос и какао.
Проект скица:
project2-s1
За проекта

Клиентът се обръща към нас веднага, след като закупува новото си жилище. Всичко в новия апартамент е изградено по БДС за строителните обекти-на шпакловка и замазка. Задачата беше с минимални промени по разпределенията на помещенията да проектираме удобно жилище с много място за съхранение на вещи.

След няколко проведени предварителни разговори получихме информация за начина на живот на клиента и за неговите изисквания, относно жилището.

Предложихме няколко варианти на функционално обзавеждане. Клиентът избра този, който се доближава най-много до представите му. Започнахме да проектираме интериора и дизайна по избрания проект. Разработихме подробни проекти за новите инсталации. Чрез различни архитектурни елементи и детайли скрихме отместването на калканната стена от правия ъгъл. Изградихме леки декоративни пана от гипсокартон, които визуално изправиха контурите на помещенията, но без да намаляват тяхната площ.

Работатата по този проект беше истинско удоволствие за нас. Всички материали, детайли, мебели и осветителни тела бяха решени и избрани предварително. Спазихме изцяло последователността на всички строителни работи и спестихме много допълнителни поправки по тях, време и нерви на клиента.

Клиентът искаше най-добрите материали за довършителните работи. Избрахме многослоен италиански масивен паркет и масивни интериорни врати от мебелен магазин Verrsus. Купихме италиански  плочки и санитарна керамика от Еlle Ceramica. Поръчахме мебелите и осветителните тела от Selamore, а домашния текстил (пердета и спално бельо)-от Senza Home.

Аксесоарите клиентът избра сам, за да остави собствения си отпечатък върху пространството.