Design Elements – Интериорен дизайн, Архитектурно проектиране, Цялостни интериорни решения и обзавеждане | Домове на двама братя

Домове на двама братя

Информация:
Две еднофамилни къщи-близнак в затворен комплекс за двама братя. Красива гледка, зелен двор, барбекю...
Проект скица:
bratq-proekt-etaj-1-01 bratq-proekt-etaj-1-02
За проекта

Клиентите се обърнаха към нас да им помогнем да направят реконструкция на къщата и да приобщят част от двора към дневната на 1-вото ниво.  Направихме нов проект на фасадата. Изнесохме част от фасадата напред като използвахме за покрив терасата на 2-рото ниво. И за да може да влезе зеленината от двора в дневната, монтирахме дограма с големи плъзгащи се крила.  Преди да пристъпим към стротелните работи съгласувахме всички промени с авторите на архитектурните и строителните проекти, които нанесоха тези промени в екзекутивните чертежи в строителната документация.

Заедно с реконструкцията клиентите ни възложиха и проект на интериора и съответния авторски надзор. Направихме някои промени по разпределенията и по функцията на помещенията, за да отговорим на всичките изисквания на клиентите. За едната от къщите промените бяха повече. Успяхме да постигнем желанието на клиентите всеки да има голяма и просторна дневна с камина, трапезария и кухня.

Проектирахме новите инсталации и новото осветление. Скрихме с окачени тавани греди и други конструктивни елементи, които останаха след промените на разпределенията.  Проектирахме и изградихме камина около СТБ колона, останала след събаряне на съществуващата фасада. Изградихме ново място за телевизор. Отворихме допълнителна врата за пряк достъп от коридора до кухнята.

Избрахме цветовете и мазилките за стените и реализирахме част от тях с наши партньори.

За мебелите се насочихме към италианските мебели от Selamore и Verrsus. От Selamore избрахме освтителните тела,  декорациите и спалното бельо.