Design Elements – Интериорен дизайн, Архитектурно проектиране, Цялостни интериорни решения и обзавеждане | Дом в центъра на София

Дом в центъра на София

Обща информация:
Нова сграда в идеалния исторически център на София. Последен етаж, красиви гледки през червените покриви на съседните сгради. Съчетава в себе си удобството на живот в центъра на града и тишината и уюта на еднофамилната къща.
Проект скица:
project4-s1
За проекта

Клиентите са млади хора, ангажирани със своите професи, с много работа и много пътувания. Купуват апартамента на груб строеж в новострояща се жилищна сграда  и се обръщат към нас за помощ. В много разговори обсъждахме от какви функционални пространства имат нужда и направихме проекти, съобразени с техните изисквания.

Съгласувахме направените функционални промени с авторите на архитектурния и конструктивния проект на сградата. Въз основа на новите архитектурни проекти се промениха и инсталациите. Всички промени са отразени от проектантите в общата проектна документация  като екзекутивни чертежи.

Клиентите имаха ясна визия какво трябва да бъде жилището им. Вече бяха обзавеждали не един апартамент на различни места в България и чужбина. Знаеха отлично какво точно им е необходимо за техния стандарт и начин на живот-каква кухня и с какви шкафове и техника към нея, колко гардероби, библиотеки, дрешници и килери, каква трапезарна маса и за колко гости, спални за гости и др.

С нашият проект за дизайн на апартамента ние придадохме цвят и картина на всички техни представи за интериора на жилището. Насочихме се към цветове от земната гама, които да допълват усещането за уют и топлина, въпреки модерните мебели.

Изградихме камина с модерна визия и я превърнахме в център на композицията мека мебел.

Дървото се превърна в централна тема за целия апартамент. Обърнахме го по част от стените и  по таваните, облицовахме с него стълбите към покрива-тераса, избрахме мебели от дърво и го съчетахме с модерния гланц-лак на останалите повърхности.

Избрахме мебелите, килимите и осветителните тела от известни италиански фабрики. Поръчахме ги в мебелния магазин Verrsus.

Картините са от личната колекция на клиентите. Декорациите са избирани лично от тях, за да добавят като последн щрих своя личен отпечатък в интериора.