Design Elements – Интериорен дизайн, Архитектурно проектиране, Цялостни интериорни решения и обзавеждане | Къща в затворен комплекс

Къща в затворен комплекс

Обща информация:
Еднофамилна къща на 2 етажа в затворен комплекс . Съчетава удобствата за живеене в къща с двор и организираното поддържане на общите части, спортни съоръжения, охрана и контол на достъп. Красиви гледки към Витоша, тишина и кристален въздух...
Проект скица:
project1-s1 project1-s2
За проекта

Къщата е с площ около 280кв.м. и се намира в новостроящ се затворен комплекс с изградена инфраструктура, денонощна охрана и поддръжка на общите части. Строителят предава обекта на шпакловка и замазка. Клиентите се обърнаха към нас за интериорен проект и дизайн на довършителните работи, след като вече бяха закупили построената до втора плоча къща. Не сме правили допълнения или промени по архитектурния проект. Предложихме малки корекции по инсталациите, свързани с конкретното интериорно решение. Единственото желание  на клиентите беше къщата да бъде максимално просторна и освободена от мебели. А това желание предполага модерн обзавеждане и мебелировка.

Предложихме няколко варианта на функционално разпределение.  Променихме ориентацията на TV-къта в дневната . В спалните предложихме ново положение на леглата така, че да се организират по-големи гардероби и мебели за съхранение. От всички предложени варианти за интериорно решение и обзавеждане клиентите избраха проект, който да съдържа идеи от всички варианти.

За цялата къща клиентите  се спряха на ахроматичните цветове в графитено-бялата гама. Само за детските стаи избраха по-цветни мебели. След като клиентите одобриха проектите и предложените мебели и цветове, изготвихме цялостни 3D визуализации за целия интериорен проект и дизайна на довършителните работи.