Design Elements – Интериорен дизайн, Архитектурно проектиране, Цялостни интериорни решения и обзавеждане | Къща сред природата

Къща сред природата

Обща информация:
Еднофамилна къща на 2 етажа в затворен комплекс . Съчетава удобствата за живеене на къща с двор с организираното поддържане на общите части, спортни съоръжения, охрана и контол на достъп. Красиви гледки към Витоша, тишина и кристален въздух...
Проект скица:
project1-s1 project1-s2
За проекта

Клиентите закупуват 2 еднакви къщи с площ около 280кв.м. в затворен комплекс. Едната за семейството на порасналата им дъщеря, а другата за тях и по-малките им две деца. Първоначално  започнахме работа по дизайна на къщата на младото семейство. Но всички срещи и обсъждания на интериорните решения ставаха с членовете на цялото голямо семейство и решенията се взимаха заедно от всички. Така постепенно и родителите ни се довериха и възложиха интериорния проект и на техния дом. Задачите бяха трудни, но интересни. Проектите трябваше да са разлчини, но да съчетават в себе си добрите страни на общото функционално разпредление.

Къщата беше в процес на строитрелство и се наложи да интериорните проекти да се изготвят възможно най-бързо, за да се заложат необходимите промени в дизайна още при строителството.

Клиентите искаха големи пространства и въздух, но опитът на родителите им беше определящ при функционалното разпределение. Настояваха за кухня, която да бъде обособена в самостоятелно помещение. Планировката на архитектурния проект позволяваше без големи промени по разпределението да удовлетворим желанието им.

Предложихме система с плъзгащи врати, чрез която да може да се моделира пространството. През лятото всички плъзгащи врати могат да се отварят и да се крият в специално изградени за случая ниши. През зимата плъзгащите врати могат да изолират входното антре и да спират „изтичането“ на затопления въздух нагоре през стълбите към втория етаж.

Не сме правили други допълнения или промени по архитектурния проект. Предложихме малки корекции по инсталациите, свързани с конкретното интериорно решение. Желанието  на клиентите беше къщата да бъде максимално просторна с модернo обзавеждане и мебелировка. Променихме ориентацията на TV-къта в дневната . В спалните предложихме ново положение на леглата така, че да се организират по-големи гардероби и мебели за съхранение.

Клиентите много харесват дървото като естествен материал и помолиха да го използваме възможно най-много в интериора на къщата. Затова съчетахме дървени настилки по пода с дървени ламперии по стените за дневната и трапезарията. Предложихме на този фон леки и ефирни мебели в преобладаващо бяло с малки цветни акценти. Добавихме и други цветни акценти текстила на меката мебел и килима, за да се получи цялостното излъчване на един завършен интериор.

За спалнята  си на втория етаж семейството избра по-класическо излъчване и отново дървени настилки и ламперии. За детските стаи клиентите избраха по-цветни мебели и решиха да ги обзаведат като стаи за гости, които с леки корекции на боята по стените или смяна на текстила могат да се превърнат в необходимите детски стаи. След като клиентите одобриха проектите и предложените мебели и цветове, изготвихме цялостни 3D визуализации за целия интериорен проект и дизайна на довършителните работи.